Adverteren-info

Vrachtwagenreclame

VrachtwagenreclameVrachtwagenreclame is het adverteren op de doeken van opleggers van vrachtwagens. Deze vorm van adverteren wordt vaak naar achteren geschoven, terwijl dit erg effectief kan zijn. In dit artikel worden de voor- en nadelen besproken en de kosten van adverteren op vrachtwagens

Wanneer kiezen voor vrachtwagenreclame

Deze vorm van outdoor adverteren is passend wanneer er een nieuw merk of product onder de aandacht gebracht moet worden. Denk aan een vergroting van de naamsbekendheid. Vrachtwagenreclame is ook een juiste keuze wanneer er mensen bereikt moeten worden over een groot gebied. Of mensen die vaak op de weg zitten, zoals vertegenwoordigers. Zij hebben een vergrote kans om de vrachtwagens tegen te komen.

 

Voordelen vrachtwagenreclame

Het kiezen voor adverteren op vrachtwagenopleggers heeft diverse voordelen:

  • Groot bereik: de vrachtwagen kan door heel Nederland rijden of zelfs naar het buitenland.
  • Hoge contactfrequentie: bij het inzetten van meerdere vrachtwagen is de kans groot dat één persoon meerdere vrachtwagens tegenkomt en dus vaker wordt geconfronteerd met de advertentie.
  • Er kan snel gewisseld worden van campagne door het doek van de oplegger aan te passen.
  • Gebruik van kleur en opvallende beelden is mogelijk.

Nadelen vrachtwagenreclame

Behalve voordelen, kleven er ook enkele nadelen aan het gebruik maken van vrachtwagenreclame:

  • Het doek kan vies worden, waardoor de advertentie niet goed leesbaar meer is.
  • De chauffeur kan asociaal gedrag vertonen wat negatieve gevoelens opwekt bij automobilisten. De advertentie op de oplegger wordt met de asociale chauffeur geassocieerd.
  • De boodschap moet kort en bondig zijn, omdat automobilisten geen tijd hebben om een heel verhaal te lezen.

Kosten van vrachtwagenreclame

Het kiezen voor reclame op de weg is relatief goedkoop. Zo kun je één vrachtwagen laten beletteren voor € 300,-. Daarnaast bestaan er ook bedrijven, zoals Van Essen Van Raay, die zich specialiseren in fleetmarketing. Hierbij is het mogelijk om meerdere vrachtwagens te laten rijden in verschillende perioden. Kosten voor fleetmarketing zijn allen op aanvraag, omdat bij verschillende wensen, verschillende prijzen horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste reacties