Adverteren-info

Radio 538, meer dan een jongerenradio

Radio538_logo1Radio 538 is een commercieel landelijk radiostation. Opgericht op 11 december 1992 en sinds 1 oktober 2007 overgenomen door de Holding van RTL Nederland. Daarvoor behoorde het tot de Vrije Radio Omroep Nederland (VRON). 538 speelt Top 40 hits en spreekt een brede doelgroep aan, maar het zijn vooral jongeren die naar deze radiozender luisteren. Naast het verzorgen van geluid via de ether en digitaal, staat Radio 538 ook bekend om zijn speciale acties en evenementen.

 

‘Hier met je rekening’

Een populair radio-item dat ieder jaar terugkeert is ‘Hier met je rekening‘. Luisteraars wordt gevraagd om een kopie van hun rekening door te sturen. Eens per uur wordt er iemand uitgeloot. Deze persoon moet dan binnen 15 minuten naar de studio bellen en komt live in de radio-uitzending. Dan volgt er vaak een grappig verhaal van de beller en zijn rekening. Radio 538 stort het totale bedrag van de bon over.

 

53J8

Ook de 53J8 is een ludiek item dat ieder jaar terugkeert. Het gaat hierbij om Mr. X. Deze mysterieuze man is iedere dag op een andere plek in Nederland. De luisteraars ontvangen dagelijks tips over de locatie van Mr. X. Degene die hem het eerst heeft gevonden wint € 50.000,-. De luistercijfers zijn tijdens deze actie beduidend hoger dan bij reguliere uitzendingen.

Koninginnedag Museumplein

Tijdens 538 Koninginnedag is het Museumplein gereserveerd voor het Radio 538. Jaarlijks komen er 300.000 bezoekers op het evenement af. De beste DJ’s en artiesten uit zowel het binnen als buitenland staan op het podium met ieder jaar een klapper als afsluiter. Zoals DJ Tiësto in 2010.

538 Schoolaward

Naast activiteiten die met muziek te maken hebben, richt het radiostation zich ook op middelbare scholen door jaarlijks de 538 Schoolaward uit te reiken. Iedereen kan zijn of haar middelbare school opgegeven voor de award en vervolgens stemmen uitbrengen. De middelbare school met de meeste stemmen wint een schoolfeest geheel verzorgd door 538 en natuurlijk de felbegeerde Schoolaward. Dit jaar is de prijs gewonnen door het Baarns College in Baarn.

538 DJ’s

De radio-omroep zendt veel verschillende programma’s uit. Hier volgt een opsomming van de DJ’s van radio 538:

  • Edwin Evers: Evers staat op
  • Barry Paf
  • Froukje de Both: Niels & Froukje
  • Jeroen Nieuwenhuize: Top 40
  • Niels Hoogland: Niels & Froukje, 538Juize
  • Ruud de Wild: Ruuddewild.nl
  • DJ Tiësto: Tiësto’s club life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste reacties