Adverteren-info

Jouw app-idee in 3 eenvoudige stappen succesvol maken

Je hebt een idee voor een app. Misschien bedacht je het aan de bar. Of misschien zie je een kans voor een app om een toen probleem op de werkvloer op te lossen. Het zou zelfs kunnen dat je met je idee de wereld wilt veroveren.

Wat je app-idee ook is, ik laat je zien hoe je er een succes van maakt. Of je nou dé productiviteits-app maakt waardoor al je collega’s je een held vinden of de appstore gaat veroveren.  Lees hieronder de 3 onmisbare tips van Marconcepts en AppSpecialisten.

1. Betrek gebruikersUser-Group-128

Je kent het wel: op een feestje wordt opeens het onderwerp apps aangesneden en van alle kanten worden er handige apps aangeboden. “Wacht, ik stuur het wel even via Whatsapp,” zegt tante Moniek. “Had je een bekeuring? Ik gebruik altijd Flitsmeister,” zegt neef Johan. En zelfs je broer zegt: “Krijg je nog geld van me? Dat maak ik meteen over met mobiel bankieren.”

Niet alleen uit de praktijk maar ook uit onderzoek blijkt dat een nuttige app zorgt voor mond-tot-mond reclame. En dat is dé manier om veel gebruikers te krijgen. In de appstore staan al miljoenen apps, dus daar ga je niet gevonden worden. Door meteen met gebruikers te praten weet je wat ze echt nuttig vinden en onderscheidt jouw app zich.

Hetzelfde geldt voor collega’s: wil je ze écht productief maken en verliefd laten worden op je app? Vraag hun dan hoe het precies zit met het probleem dat jouw app oplost.

2. Zet een designer inBrush-01-128

Oké, je idee is al beter geworden omdat je met gebruikers hebt gepraat. Niet meteen naar een programmeur sprinten, maar eerst designs van je app laten maken door een designer.

Een goede designer zorgt namelijk niet alleen voor een visueel aantrekkelijke app, maar ook dat hij eenvoudig werkt. Gebruiksvriendelijkheid dus. Een lage gebruiksvriendelijkheid is dé reden dat mensen je app verlaten, dus zorg voor een ervaren designer.

Daarnaast: met de designs van je app kan je al mooi de blits maken bij een mogelijke investeerder of je baas. Je overtuigt ze al, zónder dat je veel geld uitgeeft aan een programmeur.

En als je écht slim bent, laat je de designs meteen zien aan de toekomstige gebruikers van de app. Check met hen of hun probleem ook echt opgelost wordt met dit design. Als jouw app geprogrammeerd is dan weet je zeker dat het een groot succes wordt.

3. Je app laten programmerenBinary-Code-128

Alle voorbereidingen getroffen? Top, dan kan iemand voor je aan de slag.

Een professionele app maak je niet zelf maar laat je doen. Door iemand die niet alleen effectief werkt, maar ook een app van hoge kwaliteit maakt. Een student kan al vaak iets moois maken, maar als het niet meer werkt, wie lost het dan op?

Tref de juiste voorbereiding, zoals de designs, maar ook op welke platformen je app wil maken, zoals Android, iPhone en Tablets.

Waar beginnen?Graph-01-128

Ik weet wat je denkt: “Klinkt als een hoop gedoe voor een klein appje.” In de praktijk valt dat wel mee.

Ik maak het je makkelijk: start met een test hoe goed jouw app-idee is. In 5 minuten erachter komen of jouw app-idee succesvol kan worden. De gratis app-idee scan geeft je in 5 minuten inzicht in dat vraagstuk.

Dit artikel is geschreven door David van der Loo, Adviseur Mobiele Applicaties, bij AppSpecialisten.

David rond klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste reacties