Adverteren-info

Dans mee met Slam!FM

Slam_FM_logoSlam!FM is een landelijke radiozender voor jongeren dat muziek van nu draait. Vooral dance en top 40 zijn de muziekstromingen die bij dit radiostation passen. Slam staat voor: Sound Lifestyle And More. De jongerenradio is te beluisteren via de FM ether, kabel en via een internetstream en gevestigd in Hilversum.

Geschiedenis van Slam!FM

In 1996, voordat het radiostation Slam!FM heette, was de zender bekend onder de naam New Dance Radio. De muziekkeuze was meer op dance gericht dan nu en allen via de kabel te ontvangen. De stromingen die toen de toon zetten waren techno, trance en hardcore. In 2000 werd het radiostation overgenomen door ID&T en werd de naam SLAM!FM aan het radiostation gegeven. Nog geen jaar later veranderde de naam van het radiostation in ID&T Radio.

 

Na de radiofrequentieverdeling in 2003 kreeg ID&T Radio een plaats binnen de ether. Doordat het publiek vergrootte, begon ID&T Radio meer top 40 muziek te draaien, zodat mainstream publiek ook naar de radiozender zouden gaan luisteren. Aan het eind van 2005 verkocht Duncan Stutterheim van ID&T tweederde van de aandelen aan Lex Harding en Ruud Hendriks (2Hmedia). Sindsdien heet het radiostation weer Slam!FM.

In 2006 spanden 2Hmedia een rechtszaak aan tegen Duncan, omdat hij de overige 33% van de aandelen niet wilde verkopen aan hen voor € 2,5 miljoen. Lex en Ruud wonnen de zaak.

Door de kredietcrisis in 2008 was Slam!FM genoodzaakt om te reorganiseren. Zowel de mediabestedingen als de inkomsten van het radiobedrijf liepen terug. Eénderde van de 30 werknemers is ontslagen, waardoor het het radiostation kon overleven.

Discjockeys van Slam!FM

De jongerenradio heeft al vele verschillende discjockey’s gekend. Hier volgen enkele huidige DJ’s:

  • Mental Theo: Hard Attack;
  • Armin van Buuren: A State of Trance;
  • Eric van Kleef: Clubbin;
  • Jeroen Post: Slam!NL;
  • Michael Blijleven: Warming Up;
  • Menno de Boer: Most Wanted Top 5
  • Martijn la Grouw: The Beat Goes On.
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste reacties